تحولات منطقه

رئیس گروه هماهنگی ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: به جز دو نفری که یکی از آن‌ها کارشناس مسئول و دیگری همکارمان است و به عنوان کارشناس با من همکاری دارد، در ۳۳شهرستان استان با ۴۸۰ هیئت ورزشی، تنها هشت نیرو داریم که این مسئله واقعاً کار را برای ما سخت کرده است.

بدون بودجه با ۱۰ نیرو؛ سهم مدیریت ورزش بانوان در خراسان رضوی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، آماری که برای بانوان ورزشکار خراسان رضوی آن هم براساس بیمه‌های ورزشی در ۶ ماهه نخست سال ثبت شده، حدود ۱۲۰ هزار نفر است. با در نظر گرفتن این موضوع که نیمی از جمعیت استان را زنان تشکیل می‌دهند، یعنی بیش از ۳ میلیون نفر از هم‌استانی‌هایمان جمعیت بانوان هستند، در مقایسه با جمعیت ۳ میلیونی، آمار ۱۲۰ هزار نفری بانوان ورزشکار نمی‌تواند آمار بالایی باشد.

این واقعیت را رئیس گروه هماهنگی ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی نیز می‌پذیرد و دلایلی هم برای آن دارد که بسیاری از آن‌ها منطقی و غیر قابل انکار است.

فهیمه سروری فراهم نبودن شرایط به لحاظ زیرساخت‌های ورزشی از لحاظ سالن‌ها و زمین‌های ورزشی مخصوص بانوان و کمبود متولیان ورزش در حوزه بانوان در شهرستان‌ها را از جمله عوامل اصلی در این زمینه می‌داند و می‌گوید: با اینکه زنان۵۰ درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند و حتی در استان ما تا ۵۱ درصد را هم شامل می‌شوند؛ اما در واقع آنچه باید برای فراهم بودن شرایط ورزش بانوان انجام شود، صورت نگرفته است.

اختیاراتی که از ورزش بانوان گرفته شد

وی یادآور می‌شود: ورزش بانوان در روزگاری نه چندان دور در اوج بود و جایگاه خاصی برای آن قائل بودند. تمام فعالیت‌های ورزشی در بخش بانوان با تشکیلات و بودجه مستقل، زیرمجموعه معاونت خاص ورزش بانوان اداره می‌شد. حتی هیئت‌های ورزشی خاص بانوان را هم در رشته‌های مختلف داشتیم که به طور مستقل فعالیت‌های ورزشی بانوان را مدیریت می‌کرد. چارت تشکیلاتی مستقل و کاملی در ورزش بانوان وجود داشت و حتی انجمن‌های تخصصی نیز با مدیریت بانوان اداره می‌شد و در مجموع دامنه فعالیت و البته رسیدگی‌ها خیلی بیشتر از حال حاضر بود و ورزش بانوان جایگاه و پایگاه مخصوص و مستقل داشت؛ اما از وقتی همه امور با ورزش آقایان تلفیق شد و معاونت توسعه ورزش بانوان نیز جای خودش را به گروه ورزش بانوان داد، نه استقلال گذشته را داریم و نه اعتباری مخصوص ورزش بانوان. همیشه باید چشممان به این باشد که مسئول یا مدیر کلی که می‌آید، آیا تمایل به حوزه ورزش بانوان دارد یا خیر. اگر درکش از حوزه ورزش بانوان بالا باشد و دغدغه‌مند ورزش نیمی از جمعیت استان، شرایط بهبود پیدا می‌کند و اگر هم کمتر به این حوزه توجه کند، شرایط سخت‌تر می‌شود. در مجموع همیشه ورزش بانوان در سایه ورزش آقایان قرار داشته است. هرچند از حق هم نباید گذشت که در مقاطعی بنا به همان دیدگاهی که مدیران داشتند، نگاه ویژه‌تری به ورزش بانوان شده است.

رئیس گروه هماهنگی ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی ادامه می‌دهد: شرایط به گونه‌ای شده که حتی در مجامع انتخاباتی هیئت‌های ورزشی هم گروه ورزش بانوان حق رأی ندارد چه برسد به هیئت ورزشی مستقل بانوان. با وجود این وضعیت نباید انتظار داشته باشیم که مثلاً رئیس یک هیئت ورزشی برای توسعه ورزش بانوان همراه و همگام ما باشد. در نهایت اگر رئیس هیئت ورزشی تمایلی به گسترش رشته ورزشی‌اش در حوزه بانوان داشته باشد، به آن توجه می‌کند وگرنه این قسمت به حاشیه می‌رود و کار برای بانوان ورزشکار سخت‌تر می‌شود.

ورزش بانوان بودجه تخصصی ندارد

سروری در پاسخ به اینکه آیا بودجه‌ای برای توسعه ورزش بانوان در استان وجود دارد یا خیر، می‌گوید: بودجه تخصصی برای ورزش بانوان به صورت تعریف شده وجود ندارد. همان طور که بیان شد، به میزان تعامل مدیران با این حوزه، گروه ورزش بانوان از بودجه‌های جاری بهره‌مند می‌شود. آنچه مستقیم در اختیار ما قرار می‌گیرد، بودجه‌هایی است که برای طرح‌های ملی از طریق وزارت ورزش در نظر می‌گیرند و آن بودجه نیز در جریان اجرای این طرح‌ها هزینه می‌شود.

وی نداشتن نیروی رسمی فعال در حوزه ورزش بانوان را یکی دیگر از دغدغه‌های این بخش عنوان می‌کند و می‌افزاید: به جز دو نفری که یکی از آن‌ها کارشناس مسئول و دیگری همکارمان است و به عنوان کارشناس با من همکاری دارد، در ۳۳شهرستان استان با ۴۸۰ هیئت ورزشی، تنها هشت نیرو داریم که این مسئله واقعاً کار را برای ما سخت کرده است. به نظرم یکی از دلایلی که آمار بانوان ورزشکار را در استان کم کرده، می‌تواند نبود نیروی کافی برای پیشبرد اهداف و پیگیری امور باشد.

مشکلات ورزش بانوان

رئیس گروه هماهنگی ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی در خصوص مشکلات ورزش بانوان توضیح می‌دهد: نداشتن جایگاه و چارت سازمانی مناسب که استقلال لازم برای پیگیری مسائل ورزش بانوان را داشته باشد، در کنار نبود حامی مالی دائمی برای حمایت از تیم‌ها و بانوان ورزشکار و تغییر نگاه خانواده‌ها به مقوله ورزش دختران و مادران از جمله مسائل حاشیه‌ای تأثیرگذار در مشکلات حوزه ورزش بانوان است.

سروری همچنین در واکنش به این موضوع که برخی از بانوان ورزشکار با وجود بدست آوردن افتخاراتی در مسابقات برون مرزی، درباره نگاه و توجه اداره کل ورزش و جوانان در تشویق ورزشکاران مدال‌آور انتقاداتی دارند، اظهار می‌کند: این مسئله را که بضاعت‌ها برای حمایت از ورزشکاران آن هم در حوزه بانوان کم است، قبول دارم؛ اما من همیشه تمام تلاشم را به کار گرفته‌ام تا در صورت امکان همت و سعی ورزشکارانمان دیده شود و مورد تشویق قرار بگیرند. در همین راستا و همزمان با روز زن برنامه‌ای پیش‌بینی شده تا از همه افتخارآفرینان حوزه ورزش بانوان در یک سال گذشته، در مراسمی قدردانی کنیم. 

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.